Uluslararası Taşımacılık Mevzuat Çalıştayı Gerçekleştirild


Ülkemiz ekonomisinin en stratejik sektörleri arasında gelen “ulaştırma ve lojistik” sektörünün küresel rekabette öne çıkacak düzeyde gelişmesini sağlamak amacıyla Bakanlıklar nezdinde gerçekleştirilen çalışmaların, sektör firmalarımız ve dolayısıyla ülke ekonomimizin yararına olacak şekilde planlanmasını görüşmek üzere 23 Şubat Cumartesi günü Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü ve Tehlikeli Mal ve Kombine Taşımacılık Düzenleme Genel Müdürlüğü, İstanbul Ulaştırma Bölge Müdürlüğü ve  UTİKAD yetkililerinin katılımıyla Taşımacılık Mevzuat Çalıştayı gerçekleştirildi.

Sektörün temel taleplerine ilişkin görüşlerin dile getirildiği çalıştayda, UND ve UTİKAD’ın Yönetim Kurulları tarafından ortak imza altına alınan mevzuat talepleri, Mevzuatla ilgili sektörün öncelikler, Lojistik ve taşımacılık iş süreçlerinin basitleştirilmesi ile belge sayıları ve maliyetlerinin azaltılması ve Türk ve yabancı plakalı araçların eşit rekabet koşulları altında çalışmalarının sağlanması ana gündemi oluşturdu.

Çetin Nuhoğlu yaptığı konuşmada, sektördeki denetim eksikliklerinin biran önce giderilmesi gerektiğini belirterek, haksız rekabetin Türk lojistik sektörün verdiği zararla ilgili “Haksız geçiş ücretlerinin kaldırılması için Avrupa Adalet Divanı’nın kararı var. Macaristan geçiş ücreti alamaz diyor ama biz hakkımızı savunamıyoruz. 12 milyon Euro hala Bulgaristan’a ödüyoruz. Macaristan bizimle oyun oynuyor ağzımızı açamıyoruz, transit belgesi bitti diyor, Euro 6 veririm diyor, bakanlığımızın buna sert tepki vermelidir. Burada güçlü mesaj vermeliyiz. Avrupa ülkeleri kendi sektörlerine yönelik tedbirler alırken bizim; ne yapıyorsan yap, gel kardeşim, gel istediğini yap, aracını kontrol etmiyorum dememiz kabul edilemez.” dedi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı KUGM Genel Müdür Vekili Mahmut Gürses’de sektörden gelen taleplere cevap vermek için bu çalıştaya katıldıklarını belirterek, sektörle aynı gemide yer aldıklarını ve sektörün sorunlarına çözüm bulacaklarını söyledi. U-ETDS sisteminin (Ulaştırma Elektronik Takip ve Denetleme Sistemi) önemine vurgu yapan Gürses, bu sayede sektörün ölçülebilir olacağını, yükü gönderen alan, ve yük hakkındaki tüm bilgilerin görüleceğini bu sayede sektörle ilgili çok daha itkili ve hızlı kararların alınabileceğini aktardı.

Kaynak.www.und.org.tr

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close Bitnami banner
Bitnami