İETT şoförlerine simülasyonlu eğitim

Kağıthane garajında kurulan simülasyon merkezinde Kanal 24 Televizyonunun gerçekleştirdiği canlı yayına katılan İETT Genel Müdürü Dr. Hayri Baraçlı, aynı tip hatanın ya da kazanın önlenmesine yönelik sistemler kurma gayreti içerisinde olduklarını dile getirerek, İETT’nin yeniliği, günceli ve teknolojiyi takip eden bir kurum olduğunu, bu kapsamda İETT şoförlerine eğitim vermek amacıyla Kağıthane garajında simülasyon merkezi kurduklarını ifade etti.
 
Çalışanlarımıza sürekli eğitim vermeye çalışıyoruz
İETT’nin 142 yıllık tarihiyle Türkiye’nin en köklü kurumlarından biri olduğunun hatırlatan Genel Müdür Baraçlı, “Bu yıl 142. yılımızı kutluyoruz. 142 yıldır İstanbul’da toplu ulaşım hizmeti veriyoruz, aynı zamanda denetim ve düzenleme görevi de yapıyoruz. Şoförlerimizin eğitimi için Ulaşım Akademisini kuracağız. Ulaşım Akademisini kurma projesine Başkanımız Kadir Beyin teklifiyle başladık. İlk etapta Kağıthane garajında bir simülasyon merkezi kurma çalışmalarını başlattık. Burada bir metrobüs, iki otobüs, iki de küçük binek araçla ilgili bir simülasyon çalışmasını gerçekleştiriyoruz. Bizler bu sistemi sadece şoförlerimiz için değil, aynı zamanda yöneticilerimizin de yararlanabileceği bir hizmet alanı oluşturma gayreti içerisindeyiz. Tüm çalışanlarımıza sürekli olarak eğitim vermeye çalışıyoruz. Biz bir ulaşım ve kamu idaresiyiz..” diye konuştu.
 
Ulaşım Akademisi’nde 5 bin şoför eğitim alacak
İETT Ulaşım Akademisi’nde yaklaşım 5 bin şoförün eğitim alacağını anlatan Baraçlı, “Esasında ulaşım akademisi bünyesinde geniş kapsamlı bir çalışmayı hedefliyoruz. Sadece simülasyonla değil aynı zamanda psikoteknik, ruh sağlığı, güvenli sürüş pistlerimiz ve bunun haricinde hedeflediğimiz uzaktan eğitim yani e-learning çalışmasını da başlatacağız. Yani çalışanlarımız uzaktan eğitim çalışmalarına katılarak hem bilgilerini güncelleyecekler hem de yenilikleri takip etme imkanı bulacaklar. Şoförlerimiz her yıl bu eğitimleri alıp kendi bilgilerini tazeleyecekler. Güvenli sürüş, ekonomik araç kullanma, algılama, araç yönetebilme ve yönetim kabiliyetlerini kontrol edebilmek için bu merkezimizi kurduk. Burada simülasyonunun dışında psikoteknik laboratuarımız ve testlerimiz bizi geleceğe taşıyacak. Bizim hedefimiz hem otobüs şoförlerimizi hem de küçük araç kullananların eğitimlerini bu merkezde gerçekleştirmek.” dedi.
 
Artık herkes 'ben şoför oldum' diyemeyecek
Bundan sonra herkesin ben şoför oldum diyemeyeceğini kaydeden Baraçlı, “Eskiden de sertifikalandırıp takiplerini yapıyorduk ama şimdi emniyetimizle de online iletişim içerisine gireceğiz ve bunların ceza durumlarını hızlı bir şekilde takip edip sertifikalarını yenileme noktasında karar vereceğiz. Burada şoförler 12 saatlik eğitim alacaklar. Bu eğitimin sonunda puan alacaklar. Daha sonra pistte güvenli sürüş teknikleriyle ilgili gerçek uygulamasını yapacaklar. Orada da hem profesyonel sürücülerden, aynı zamanda akademik tarafı olan hocalarımızdan destek alarak bunların gelişimlerini takip edeceğiz. Akademinin bir sonraki boyutunda da iletişim, müşteri ilişkileri, halkla ilişkiler,stersle başa çıkma, motivasyon gibi eğitimleri de bu merkezde aldıracağız. Çünkü hedefimiz sadece araçlarımızı doğru bir şekilde kullanmak, yolcularımızı bir yerden bir yere götürmek değil, onlarla iletişimi kurabilecek, algılarını yönetebilecek düzeyde bir ilişki yönetim merkezini de oluşturmak istiyoruz.” şeklinde konuştu. 
 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close Bitnami banner
Bitnami