Bakan Arslan’dan İstanbullulara müjde

bakan arslan ile ilgili görsel sonucu
Bakan Arslan, Mahmutbey gişelerinin kaldırılıp kaldırılmayacağının sorulmasının üzerine, "Biz İzmir Seferihisar'da serbest geçiş dediğimiz yolun üstünde araçların takip edildiği, ücretin direkt otomatik kesildiği ve trafiğin hiçbir şekilde aksamadığı bir sistem kurduk, şu an çok başarılı bir şekilde uygulanıyor ve yaklaşık yüzde 30 civarında da trafiği rahatlatıyor. Şimdi Mahmutbey gişeleriyle ilgili de bu süreci hemen başlattık. 2 ay içerisinde Mahmutbey gişelerini tamamen serbest geçiş haline getireceğiz." şeklinde cevap verdi.

Düzenlemenin ardından Mahmutbey gişelerde trafikte yaklaşık yüzde 30'luk bir rahatlama olacağına işaret eden Arslan, "Bütün araçlar Mahmutbey gişelerinden serbest geçişle kesintisiz devam edecekler, hangi şeritten geçerse geçsin, ister HGS, ister OGS, fark etmiyor, otomatik olarak üsteki kemerden okunacak ve kişiler bunu hiç fark etmeyecekler bile." diye konuştu.

Bakan Arslan, Mahmutbey gişelerini 2 aylık periyotta devreye sokacaklarını söyledi.

Köprülerden geçen araç sayısı

Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nden geçen araçlarla ilgili de bilgi veren Bakan Arslan, “Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nden günde yaklaşık 110 bin araç, Osmangazi Köprüsü’nde ise günlük ortalama 20 bin araç geçiyor. Biz etüt çalışması yaparken Osmangazi’den 15 bin, Yavuz Sultan Selim’den 50 bin araç bekliyorduk. Bu konuştuğumuz rakamlar başlangıç rakamları. Bağlantı yollarının tamamlanmasıyla bu sayı daha da artacak” dedi.

1915 Çanakkale Köprüsü ihaleye çıkıyor

1915 Çanakkale Köprüsü ile ilgili çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini dile getiren Arslan, “1915 Çanakkale Köprüsü’nün ihalesine çıkıyoruz. Ocak ayı ortalarında teklifleri alacağız. O da bittiğinde Marmara Denizi’nin etrafında komple bir ring oluşturacağız. En geç 5 senede bitecek. Yap – işlet – devret sistemiyle yapılacağından daha erken bitecektir” ifadelerini kullandı.

Avrasya Tüneli 20 Aralık’ta açılıyor

Avrasya Tüneli’nin 5,5 kilometre olduğunu hatırlatan Ahmet Arslan, “Tarihi Yarımada’daki tarihi dokuyu göz önüne alırsanız oradaki trafik zarar veriyor. Araçlar hem trafik oluşturmadan hem de fazla emisyon oluşturmadan yer altına inecek. Tünelden geçiş süreci 15 dakikaya düşmüş olacak. İnşallah 20 Aralık’ta açacağız.
Günlük 120 – 130 bin arasında araç geçişi öngörüyoruz. Sadece küçük ölçekli araçlar geçecek. Yaya geçişi söz konusu değil. 2 katlı bir tünel, 2 şerit gidiş, 2 şerit geliş” dedi.

Kamuoyunda çok tartışılan Haydarpaşa Garı ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Bakan Arslan, “Haydarpaşa Garı, yüksek hızlı tren garı olarak hizmet vermeye devam edecek. Sadece gar değil Haydarpaşa limanı ve orada çok sayıda kamusal alan var. Oranın kazandırılması için bir proje var. Kurvaziyer limanı, yat limanı otel projeleri var. Ancak bu Haydarpaşa Garı için değil, gar ile Haydarpaşa limanı arasındaki bölge için bir proje” şeklinde konuştu.

Gayrettepe’den üçüncü havalimanına 34 km uzunluğunda bir metro hattı yapılacağını müjdeleyen Bakan Arslan, Atatürk Havalimanı’nın İstanbul’a değer katacak şekilde değerlendirileceğini sözlerine ekledi.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close Bitnami banner
Bitnami