Yüksekova Havalimanı bu gün açılıyor.

Yüksekova Havalimanının yarın Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun katılımıyla açılması bekleniyor. Açılış töreni öncesi hazırlıkları yerinde incelemeye gelen Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürü Serdar Hüseyin Yıldırım havalimanının son durumu ile ilgili Yüksekova Haber muhabirine açıklamalarda bulundu.

havalani2.jpg

DİĞER HAVALİMANLARINDAN FARKLI BİR PROJE

Yüksekova Havalimanı’nın söz verildiği gibi 26 Mayıs itibariyle açacaklarını belirten Yıldırım, “Ufak tefek eksiklikler kalmış olsa da şuanda meydanımız operasyona hazır. Yarın da uçaklarımız inecek. Sayın Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız teşrif edecekler. Açılışı yapılacak, ondan sonra da tarifeli seferler de başlayacak. Hatta aynı gün yani yarın bile tarifeli seferimiz var. Yolcularımız gidip gelmeye başlayacaklar. Bölgenin ekomonisinin ve sosyolojisinin gelişime çok katkıda bulunacak. Hepimiz için çok güzel bir proje bu. Diğer bütün havalimanlarımızdan farklı bir proje bu. Türkiye’nin en ucunda olan bir yer. Dağlık, yüksek ve zor çalışılan bir yer. Kış şartlarının ağır olduğu bir yer. Buna rağmen Allah’a şükür bu projemizi tamamladık ve hizmete veriyoruz. İnşallah bu kardeşlik projesi hepimizin kardeşliğine vesile olur” dedi.

BİR BUÇUK AY İÇERİSİNDE EKSİKLİKLERİ TAMAMLAYACAĞIZ

Düzenli seferlere Yüksekova halkının ilgi göstereceğini beklediklerini belirten Yıldırım, “Düzenli bir şekilde seferler devam edecek. Bu arada biz de eksiklerimizi hızla tamamlayacağız. En fazla bir buçuk ay içerisinde diğer kalan eksiklikler tamamlanacak ve örnek bir havalimanı olarak çalışmaya devam edecek burası” dedi.

Bir yolcu uçağı ile Yüksekova Havaalanı’na inen DHMİ Genel Müdürü Serdar Hüseyin Yıldırım, Yüksekova Kaymakamı İbrahim Çenet’ten son hazırlıklarla ilgili de bir görüşme gerçekleştirdi.

Havaalanında bugün temizlik çalışmaları ve çevre düzenlemesi çalışmalarına devam edildi.

Kaynak.www.yuksekova.com

havaalani4-001.jpg

havaalani3-002.jpg

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close Bitnami banner
Bitnami