Nisan ayı sürprizi, Kar yolları kapattı


Bahar ortasında yağan kar herkesi şaşırttı. Hava durumu raporlarına göre kar yağışı başka Bolu, Kütahya, Afyon, Kocaeli ve Ankara olmak üzere aralıklarla devam edecek. Gece başlayan kar kağışı hayatı olumsuz etkiledi Bolu Dağı'nda araçlar yolda kaldı Kütahya-Afyon karayolu ulaşıma kapandı. İstanbul hava durumu için yeni uyarı geçen meteoroloji, şiddetli fırtına ve etkili yağış için vatandaşları uyardı. Karın bastırması ile Kütahya 'da, Afyon 'da, Kocaeli 'de ve Ankara 'da ookullar tatil mi sorusu akıllara geldi ama valiliklerden henüz tatil kararı gelmedi.

İSTANBUL'A YENİ UYARI!

İstanbul, Kocaeli, Sakarya ve Yalova'da sabah saatlerinde başlayacak yağışın yarın gece saatlerine kadar aralıksız ve kuvvetli Poyraz Fırtınası birlikte devam edeceği metrekareye 25 – 50 mm arasında yağış bırakacağı beklenmektedir. Kuvvetli fırtına ve sürekli yağmurun meydana getirebileceği olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

BOLU'DA KAR KALINLIĞI 15CM BULDU!

D-100 karayolu ve TEM Otoyolu'nun Bolu Dağı kesiminde etkili olan kar yağışı ulaşımı olumsuz etkiliyor.

D-100 karayolu ve TEM Otoyolu'nun Bolu Dağı kesiminde dün başlayan kar yağışı sabah saatlerinden itibaren etkisini arttırdı. Kar kalınlığı Seymenler, Karanlıkdere ve Bakacak bölgelerinde 30 santimetreye ulaştı. Kış lastiği uygulamasının 1 Nisan'da sona ermesi nedeniyle araçlarında bu lastiklerden bulunmayan sürücüler zaman zaman zor anlar yaşadı.

Bölgede Karayolları ekipleri kar küreme ve tuzlama çalışmasını aralıksız sürdürüyor. Trafik ekipleri ise Bolu Dağı güzergahını kullanacak sürücüleri uyardı.

 

Öte yandan, kar yağışı kent merkezinde de devam ediyor. Belediye ekipleri kalınlığı 15 santimetreyi bulan karla mücadele çalışmasını sürdürüyor.

AFYONKARAHİSAR-ANTALYA KARAYOLU KAR NEDENİYLE KAPANDI!

Afyonkarahisar-Antalya karayolu kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşıma kapatıldı

Sandıklı'da, kaplıcalar kavşağında tedbir alan polis ekipleri, yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle sürücülerin Antalya istikametine geçişine izin vermiyor. Tır ve kamyon sürücüleri ilçedeki akaryakıt istasyonlarına, otomobil ve otobüs sürücüleri ise ilçe merkezindeki tesislere yönlendiriliyor.

Karayolları ekipleri, kar yağışının etkiyi olduğu güzergahlarda tuzlama ve küreme çalışması yapıyor.

KÜTAHYA BAHAR ORTASINDA KARA TESLİM

Kütahya'da, akşam saatlerinde başlayan kar yağışı etkili oluyor.

Meteoroloji İl Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, yağışın gece boyu devam etmesi bekleniyor. Kuzey rüzgarlarının da eşlik etmesi beklenen edilen kar yağışının, cuma öğlen saatlerine kadar devam etmesi öngörülüyor. Yörede hava sıcaklığı bu gece sıfırın altında 2 derece, perşembe ve cuma günü ise 3 derece tahmin ediliyor.

 

Öte yandan, trafik polisleri kar yağışı nedeniyle Kütahya-Eskişehir ve Kütahya-Afyonkarahisar karayollarında sürücülere tedbirli olmaları yönünde uyarıda bulunuyor

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close Bitnami banner
Bitnami