Müjde! İstanbul’da Otoyol ve Köprü Gişeleri kalkıyor


Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nde (FSM) kurulan Serbest Geçiş Ücret Toplama Sistemi, İstanbul’da yoğun trafiğin olduğu kritik geçiş noktalarına yaygınlaştırılacak. Sistem, belli bir dönem içinde Boğaziçi Köprüsü ile Mahmutbey gişelerine de kurulacak. Bu sayede, otomatik ve hızlı geçiş şerit farklılıkları ortadan kaldırılacak; trafik akışını olumsuz etkileyen genişleme ve daralmalar yaşanmayacak.

Bu ay başından itibaren Fatih Sultan Mehmet (FSM) Köprüsü’nde Serbest Geçiş Ücret Toplama Sistemi devreye girdi. Karayolları Genel Müdürlüğü, İstanbul’daki kritik diğer geçiş noktaları için de benzer bir çalışma yapıyor. Karayolları Genel Müdürlüğü’nden alınan bilgilere göre, serbest geçiş sistemi öncelikle Boğaziçi Köprüsü’nde kurulacak. Daha sonra Mahmutbey ve Çamlıca ücret toplama istasyonlarına da serbest geçiş sistemi kurulacak. Genel müdürlük, söz konusu noktalardaki gişeleri kaldıracak. Trafiği kilitleyen otomatik geçiş sistemi ile hızlı geçiş sistemi şerit farklılıkları da son bulacak. Şerit ve yol genişlikleri yolun devamıyla uyumlu hale getirilecek. Trafik akışını olumsuz etkileyen genişleme ve daralmalar da ortadan kaldırılmış olacak.

YIL BİTMEDEN KURULACAK

Karayolları yetkilileri, söz konusu çalışmaları yıl bitmeden tamamlamayı hedeflediklerini belirtti. Yetkililer, işin planlamasının zaman aldığını, buna karşılık sistemin ortalama 15-20 günde kurulabildiğine dikkat çekti. Yetkililer, sistemin kuruluşu sırasında, gişe alanındaki kanopiler ve gişe adalarının kaldırılacağını söyledi.

OGS VE HGS AYNI ŞERİTTE

Serbest Geçiş Sistemi’nde Otomotik Geçiş (OGS) ve Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) birlikte çalışıyor. Gişe kalkıp yukarıdan okuma sistemi uygulanıyor.

Kaynak.www.sondakika.com

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close Bitnami banner
Bitnami