Diyarbakır ve Adıyaman illerini bağlayacak Türkiye’nin 3. Büyük Köprüsü Tamamlandı


610 metre uzunluğundaki Türkiye'nin üçüncü en büyük asma köprüsü Nissibi, nisan ayının sonunda trafiğe açılıyor. Köprü sayesinde Adıyaman-Diyarbakır yolu 60 kilometre kısalacak.

HASRETLE BEKLENEN KÖPRÜ

Adıyamanlılar tarafından yıllardır özlemle beklenen Nissibi Köprüsü'ne giderek yapımı devam eden bağlantı yolu ile son çalışmaları yerinde inceleyen Vali Mahmut Demirtaş yetkililerden bilgi aldı. Ardından Türkiye'nin üçüncü büyük asma köprüsünden ilk defa makam aracıyla Adıyaman tarafından Şanlıurfa tarafına geçiş yaptı.

23 YIL ÖNCE AYRILAN İKİ İLİ BİRLEŞTİRECEK

Vali Mahmut Demirtaş, "Nissibi Köprüsü çok uzun bir hikâye ama çok şükür mutlu sona ulaşıyoruz. 1992 yılında Atatürk Barajı nedeniyle kapanan Adıyaman-Şanlıurfa arasındaki iki yaka ilk defa birleşti.

TÜRKİYE'NİN 3. BÜYÜK KÖPRÜSÜ

Bir mühendislik harikası olarak en son teknoloji ile inşa edilen Nissibi Köprüsü, İstanbul Boğaziçi Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nden sonra Türkiye'nin üçüncü büyük eğik kablolu köprüsü olup, gergin kablo askılı çelik ortotropik döşemesi ile Türkiye'de ilk olma özelliği taşıyor. Köprü bitme aşamasına geldi.

NİSAN AYINDA HİZMETE GİRECEK

Köprünün elektrik aksamı ile asfalt ve oto korkuluk işlemleri ilgili son rötuşları yapılıyor. Köprü Nisan sonu itibariyle araç trafiğine açılacak.

FERİBOT ÇİLESİ BİTECEK

Adıyaman ve Siverek arasında feribotla günde yaklaşık 600 aracın geçişinin sağlandığını vurgulayan Vali Mahmut Demirtaş,"Köprünün faaliyete geçmesi ile ilk etapta günde 1500-2000 aracın geçişi tahmin edilmektedir.

YOLU 60 KİLOMETRE KISALTACAK

Nissibi Köprüsü'nün faaliyete geçmesi ve yapılacak duble yolun tamamlanmasıyla Adıyaman-Diyarbakır yolu 60 km kısalacak. Bu da zaman ve yakıt tasarrufu sağlayarak ülke ekonomimize ciddi bir katkı sağlayacaktır. Ayrıca, turistik değerlerimiz ve inanç turizmi potansiyelimiz göz önüne alındığında Nissibi Köprüsü ilimizin turizm ekonomisine de ciddi bir canlılık getirecektir." diye konuştu.

Kaynak.www.sondakika.com

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close Bitnami banner
Bitnami