Barcelone’an Düseldorf’a Giden Germanwings’e ait uçak Fransa’da düştü


İspanya'nın Barselona şehrinden Almanya'nın Dusseldorf kentine gitmekte olan Germanwings Havayolları'na ait Airbus A 320 tipi yolcu uçağı Fransız Alperi civarında düştü. Fransa Cumhurbaşkanı Francois Hollande, uçakta 144 yolcu ve 6 mürettebattan kurtulan olmadığını açıkladı. Uçakta Türk yolcuların da olabileceği ifade edildi.

Uçakta bulunan yolcuların kimlikleri henüz açıklanmazken, Fransız yetkililer kimlik bilgilerinin Alman yetkililer tarafından açıklanmasının daha doğru olduğunu ifade etti. Bazı iddialara göre, uçakta bulunan Türk yolcuların sayısının 40'a yakın olduğu iddia edildi. İspanya Başbakanı Mariano Rajoy, uçakta çok sayıda İspanyol, Alman ve Türk yolcunun olduğunu söyledi.

Öte yandan Düşen uçakta 39 Türk soyadlı kişinin bulunduğunu iddiası, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu tarafından yalanlandı. 03.50 (güncelleme)

ŞİRKET AÇIKLAMA YAPTI!

Germanwings Havayolu tarafından haber merkezimize ulaşan açıklamayı dikkatinize sunuyoruz:

"Germanwings olarak 4U 9525 sefer sayılı Barselona – Düsseldorf uçuşunu gerçekleştiren uçağımızın Fransa Alpleri'nde bir kaza gerçirdiğini teyit etmekten büyük üzüntü duyuyoruz. Airbus A320 tipi uçak ile gerçekleştirilmekte olan seferde 144 yolcu ve 6 mürettebat bulunmaktaydı. Lufthansa ve Germanwings bir yardım hattı kurmuştur. 0800 11 33 55 77 nolu telefon tüm yolcuların ailelerine hizmet edecektir. Germanwings ve Lufthansa'da çalışan herkes bu olay dolayısıyla büyük üzüntü içindedir. Tüm dualarımız yolcularımız ve mürettabıtımızın aile ve yakınlarıyla."

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close Bitnami banner
Bitnami