Bakan Yıldırım: İTO Yaptığı konuşmada Yüksek Trafik Sigortası Primleri İçin Çözüm Üretiyoruz

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırımİstanbul Ticaret Odası(İTO)'da düzenlenen 'Karayolu Taşımacılığı'nda Verimlilik ve 2023 Vizyonu başlıklı toplantıya katıldı. Toplantıda bir konuşma yapan Bakan Binali Yıldırım, Zorunlu Trafik Sigortası konusunda düzenleme yapacaklarını söyledi.

ÖTV'SİZ AKARYAKIT YOK

Binali Yıldırım, 'ÖTV'si kaldırılmış yakıt; bunu gündeminize almayın. Böyle bir şey yok. Başka işlere bakalım. İnşallah büyük kaynaklara erişiriz, refah seviyemiz çok ileri gider, madenlerimiz doğal zenginliklerimiz artar o zaman bunları da düşünebiliriz, o zaman zaten ihtiyacınız da olmaz şeklinde konuştu.

'BU İŞİ BİR DÜZENE İNTİZAMA SOKACAĞIZ

Bakan Binali Yıldırım, konuşmasının ardından toplantıya katılan sektör temsilcilerinin sorularını yanıtladı. Yıldırım, Zorunlu Trafik Sigortası primlerinin yüksekliği konusunda soru sorulması üzerine, 'Bu sigorta işi konusunda çok haklısınız, yerden göğe haklısınız. Bu konuda bir çalışma başladı. Bu işi bir düzene intizama sokacağız. Geçen hafta bunun kararını aldık. Ne tür iyileştirme yapılabilirse, bunların hepsini yapacağız. Trafik sigortasıyla, kasko birleştirilebilir bu da bir çözüm. Kapsamla ilgili bir takım sıkıntılar var. Primleri artıran kapsam, kapsam tekrar gözden geçirilecek. Ona göre makul bir çözüm üretmeye gayret edeceğiz dedi.

HGS VE OGS CEZALARI

Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) ve Otomatik Geçiş Sistemi (OGS)'ninde cezaların düzeldiğini belirten Bakan Yıldırım, 'O işlerde artık sorun yok. Çünkü yeni yasal düzenleme yapıldı. Artık cezalar uzak mesafelere göre değil, ne zaman olursa olsun, gittiği mesafeye ile sınırlı olacak. Geçer geçemez hemen SMS ile uyaracak, 12 gün süre verecek. Bu süre içerisinde öderse yine cezalı sayılmayacak. işten hemen sonra SMS ile uyarı gelecek. Bankalarla, kredi kartları ile geçiş yapılacak. 500 bin tane usulüne uygun olmayan HGS kuponu var. Yanlış yere yapıştırılmış, içindeki bilgiler tahrip olmuş. Onları da geri alıyoruz, düzeltiyoruz. Birkaç tanede geçişlerle ilgili algılama cihazlarıyla ilgili sorunlar var. Onlarda düzeltiliyor. ve diyelim ki 2016'nın cezaları yılda 4 kez topluca bildirilecek. Bir sonraki seneye kalmayacak. Böylece artık sıkı takibe alıyoruz ve işi çözüyoruz şeklinde konuştu.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close Bitnami banner
Bitnami