Aksaray Havalimanı Metrosu Ekim’de Marmaray’a Bağlanıyor


Aksaray Metrosu Ekim’de Marmaray’a Bağlanıyor :Atatürk Havalimanı’nı Marmaray ve Taksim – Hacıosman metrosuna bağlayacak olan Aksaray – Yenikapı bağlantısı Ekim ayında hizmete giriyor. Açılacak hat ile Kartal – Atatürk Havalimanı arası 81 dakikaya inecek.

Atatürk Havalimanı ve İstanbul Otogarı’na giden tek raylı sistem hattı olan Aksaray Metrosu Marmaray’a bağlanıyor. İnşaatına 2012′de başlanan 700 metrelik Aksaray – Yenikapı bağlantısının Ekim ayında hizmete girmesiyle Aksaray Metro hattı üzerinde bulunan Bağcılar, Esenler, Otogar, Bayrampaşa ve Merter ve Yıldız Teknik Üniversitesi gibi önemli noktalar Marmaray aracılığıyla Anadolu Yakası’na bağlanacak. Hat ayrıca Geçtiğimiz Şubat ayında Marmaray’a entegre edilen Yenikapı – Taksim – Hacıosman metrosuyla da Taksim, Levent, Mecidiyeköy, Maslak ve Hacıosman’a bağlayacak.

MESAFELER KISALIYOR

Hattın tamamlanmasıyla normal günlerde birkaç saati bulan, trafiğin olması halinde de çekilmez hale gelen yollar dakikalarla aşılacak. Atatürk Havalimanı’ndan Aksaray metrosuna binen bir vatandaş birbirine entegre hatlar olan Marmaray ve Kadıköy – Kartal metrosunu kullanarak 81 dakikada Kartal’da olacak ve sadece 5,55 TL ödeyecek.

Kaynak.www.rayhaber.com

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close Bitnami banner
Bitnami